دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴

نقش اینترنت اشیاء در هوشمند سازی

اينترنت اشياء

سه شنبه ۲ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۷:۵۱:۰۰


اینترنت اشیاء به عنوان یکی از پلتفرمهای شهر هوشمند مطرح است.در واقع شهر هوشمند شبکه ای از حسگرها و اشیاء متصل به اینترنت را برای نظارت و جمع آوری داده های شهری مورد استفاده قرار می دهد.

وایمکس نیوز : دکتر امیرشجاعان رییس مرکز توسعه  دولت الکترونیک فناوری اطلاعات و آمار  وزارت کشور در مراسم افتتتاحیه همایش شهر هوشمندضمن بیان این مطلب گفت مباحث متنوعی در زمینه ضرورت های شهر هوشمند به دلیل پیچیده شدن معادلات شهری و رسیدن به شرایط ایده آل زندگی شهروندان ، بهبود و اصلاح بهره وری در دستور کار دولت ها قرار گرفته است.امروزه شاهد تغییر ساختار زندگی شهری به همراه نگرانی های زیست محیطی هستیم که با گسترش فناوری های گوناگون در امتداد اقتصاد پایدار ادامه پیدا می کند.
روند شهر نشینی از سال 1950 در حال افزایش است.توسعه شهرنشینی با مباحث و معضلات خود همراه است که بسیار گسترده است و مشکلات متعددی را پیش روی شهرنشینان قرار می دهد، مباحث مربوط ب ترافیک و تغییرات زیست محیطی از جمله این موارد است.سالانه 32 میلیارد تن کربن توسط شهرها که تنها 2 درصد گستره جغرافیایی جهان را تشکیل میدهد ایجاد می شود.نیمی از جمعیت جهان در شهرها زندگی می کنند که 75 درصد انرژی جهان را مصرف می کنند.
شهر الکترونیک زیربنای هوشمندسازی
در تعریف شهر الکترونیک باید گفت شهری است با سیستم باز و انعطاف پذیر و مبتنی بر شبکه رایانه ای و منابع اطلاعات شهری که در آن زیرساخت های ارتباطی توسعه یافته و از آن به جهت بالا بردن کیفیت زندگی استفاده می شود.
اما بحث شهر هوشمند یک مفهوم چند بعدی پیچیده شامل همه عناصر و عوامل مختلفی است که باید در آن بسترهای فناوری اطلاعات و ارتباطات که درواقع شاکله اصلی شهر الکترونیک هستند مورد استفاده قرار گیرد، که از طرف دولت ها با شعار "از مردم، برای مردم و با مردم" برای تحقق آن تلاش می شود.در این مدل شهر هوشمند با رخدادها و معضلات روزانه سریع وارد عمل می شود و به رشد و شکوفایی استعدادهای شهروندان کمک می کند.
نقش اینترنت اشیاء در شهر هوشمند
از مهمترین فناوری ها ی این حوزه بحث اینترنت اشیاء است که در چند سال اخیر به تدریج رشد و نفوذ پیدا کرده است و تعامل افراد با دنیای واقعی را تغییر خواهد داد و انقلابی در نوع خود محسوب می شود.
اینترنت اشیاء تا سال 2020 با نرخ رشد 41 درصد به 34 میلیارد دستگاه می رسد.این در حالی است که در سال 2015 تنها 10 میلیارد دستگاه به اینترنت متصل بوده است.
تحلیلگران و کارشناسان معتقدند دولت ها در آینده ای نه چندان دور دومین استفاده کنندگان و پذیرندگان اکوسیستم های اینترنت اشیاء خواهند بود.طبق پیش بینی ها تعداد این دستگاه ها در بخش دولتی تا سال 2020 به 7.7 میلیارد دستگاه می رسد.که سرمایه گذاری 1.2 تریلیون دلاری دولت ها را در پی دارد.این مقدار منجر به بازگشت سرمایه 6.7 میلیون دلاری در همین دوره زمانی خواهد بود.
کسب و کارها به عنوان بزرگترین استفاده کنندگان از راه کارهای اینترنت اشیاء مطرح هستند.استفاده از اینترنت اشیاء کاهش هزینه های جاری و افزایش بهره وری را در پی دارد.ایجاد فرصت های جدید در بازارهای جدید منجر به توسعه محصولات و خدمات می شود.پیش بینی می شود جریان مالی این بازار تا سال 2020 به 3 تریلیون دلار برسد که بازگشت سرمایه 6.7 میلیارد دلاری را در پی دارد.
اینترنت اشیاء به عنوان یکی از پلتفرمهای شهر هوشمند مطرح است.در واقع شهر هوشمند شبکه ای از حسگرها و اشیاء متصل به اینترنت را برای نظارت و جمع آوری داده های شهری مورد استفاده قرار می دهد. کلیه فعالیت های جاری و روزمره در شهر هوشمند از طریق راه حل های مبتنی بر فناوری انجام می شود که شامل حمل و نقل،سلامت،زیرساخت ها، فناوری ها، شهروند هوشمند، مدیریت زباله ، مصرف هوشمند انرژی و ساختمان هوشمند و ... مدیریت می شود.
در نهایت با برنامه ریزیهای آینده نگرانه شاهد این خواهیم بود که تمامی تجهیزات مجهز به فناوریهایی خواهند بود که با هزینه پایین، بهره وری بالا را در زندگی فراهم می کنند.


 

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو